Тази закуска е табу за възрастните хора!

https://zdravno.net/bolesti/tazi-zakuska-e-tabu-za-vazrastnite-hora/141880 Zdravno.net
Тази закуска е табу за възрастните хора!

Закуската е първото и едно от най-важните хранения за деня

Но пържените и пушени храни на закуска е най-лошият вариант за възрастните хора.

Тези храни оказват негативно влияние, понеже функционирането на стомашно-чревния тракт в напреднала възраст, не е така функционално. Понеже секреторните и ензимни функции са ограничени, твърдят спецовете.

Пържените яйца не са най-подходящата закуска за хора в напреднала възраст. Но ако те са бъркани, тогава се усвояват лесно и бързо от храносмилателната система.

Зърнената каша и варените яйца ще донесат полза сутрин на възрастните хора. Те са лесно усвояеми от организма и дават енергия на тялото.

Възрастните хора могат да ядат яйца всеки ден и това е полезно за организма им. Според проучване на японски учени всеки ден хора в напреднала възраст може да хапват по 3-5 яйца ежедневно.

Кокошите продукти са източник на качествени протеини, минерали и витамини.Освен това яйцата съдържат вещества, които са полезни за костите и ставите.

Японски учени са установили още, че яйцата не вредят на хората, които нямат здравословни проблеми, независимо от количеството, което консумират.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.