Тези храни ви дават здраве и живот до дълбоки старини

https://zdravno.net/bolesti/tezi-hrani-vi-davat-zdrave-i-zhivot-do-dalboki-starini/132382 Zdravno.net
Тези храни ви дават здраве и живот до дълбоки старини

Има храни, които задължително трябва да присъстват на трапезата ви

Тези храни ни правят здрави и ни даряват дълги години живот. Те не са магическа формула, но гарантирано ни дават сили, жизненост и повече години живот на земята.

Ето кои са тези храни, посочени от експертите.

Кръстоцветните зеленчуци, като броколи, зеле и брюкселското зеле, ни дават сили и енергия. Те са богати на вещества, които ни предпазват от възпаления, стареене и рак.

Важен източник са и на магнезий, минерала, който отговаря за над 600 процеса в тялото ни.Тези зеленчуци изобилстват и от фолиева киселини, която ни пази от стареене дълго време.

Няма граница, какво количество да ядем от тях, но е добре да те да покриват три четвърти от чинията, съветват диетолозите.

Тъмните листни зеленчуци също са важни за дълголетието.Пълни са с фибри и фолиева киселина, които пазят сърцето от болести.Фолиевата киселина ни пази от полипи на дебелото черво, както и от различни видове рак.

Мазните риби също са важни за диетата ни. Те са богати на омега 3-мастни киселини, които ни пазят от възпаления, понижават високото кръвно, понижават триглицеридите, намаляват риска от инфаркт, инсулт и аритмия.

Пълнозърнестите продукти ни помагат да живеем по-дълго.Понижават нивата на кръвното, на лошия холестерол и триглециридите.

Източник: Марица, здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.