Три алергии ни атакуват през пролетта

https://zdravno.net/bolesti/tri-alergii-ni-atakuvat-prez-proletta/54259 Zdravno.net
Три алергии ни атакуват през пролетта

Пролетта е красив сезон

Но заедно с това крие големи опасности за нас. Околността е изпълнена с цъфтящи дървета и цветя, но именно те могат да ни причинят три вида алергии.

Цветният прашец, който се отделя от растенията, причинява най-разпространената алергия. Това е така наречената поленова, позната още като пролетна алергия. Другите й имена са още алергичен ринит и сенна хрема. Тя е предизвикана от полените на цветята, храсти, плевели и дървета.Също от слънцето, козината на животните и праха.

Тя причинява запушен нос и хрема, заедно с учестено кихане, както и дразнене в гърлото и очи, които сълзят.

Това може да доведе и до болки в главата, както и умора, безсъние и кошмарно състояние.

Алергичният конюнктивит може да се причини също от праха и цветния прашец.

 Те проникват през очите и предизвикват тяхното възпаление. В резултат на дразненето те се зачервяват, сълзят, подуват се и се появява сърбеж в очите. Често се причинява и главоболие.

Друг вид неприятна алергия е копривната треска.То засяга кожата и причинява алергична реакция. Симптомите са обриви по кожата, зачервяване, както и появата на мехурчета.Те се наблюдават по ръцете, шията и краката.

Здравата имунна система е начинът да се противопоставим на различните видове алергии.Лечението е подсилване на имунитета.Защото здравословният начин на живот е по-малко атрактивен за болестите.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.