Три подправки удължават живота с до 10 години

https://zdravno.net/bolesti/tri-podpravki-udalzhavat-zhivota-s-do-10-godini/125378 Zdravno.net
Три подправки удължават живота с до 10 години

Три полезни подправки и лечебни билки удължават живота ни

Те укрепват здравето и засилват имунитета.Това твърдят експерти след серия експерименти. Подправките са куркума, канела и градински чай.

Куркумата е жълта на цвят и прави ястията и напитките по-привлекателни. Установено е, че тази подправка забавя развитието на онкологични болести, противодейства на окисляването на клетките на тялото, тоест удължава живота с няколко години.

Учени са установили, след проведено изследване, че при хора, които редовно употребяват куркума, предраковите клетки намаляват с четиридесет на сто.

С нея може да се приготви и напитка за сън, като ни е необходима с чаша сварено прясно мляко, половин чаена лъжичка куркума и една голяма лъжица мед.

Добре я разбърквате и изпивате преди сън. Не само бързо заспивате с тази напитка, но и се събуждате много отпочинал и зареден с енергия за целия ден.

Канелата също е много здравословна. Подправката понижава кръвната захар при хора с диабет и ускорява лечението на възпалителните процеси в тялото.

Установено е, че също забавя развитието на ракови клетки. Намалява главоболието, потиска апетита и засилва работата на ендокринната система.

Градинският чай подобрява работата на мозъка и паметта, грижи се за подмладяването на тялото.И също удължава годините живот.

Източник: Ретро

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.