Три сигурни признака, че страдате от опасната тромбоза

https://zdravno.net/bolesti/tri-sigurni-priznaka-che-stradate-ot-opasnata-tromboza/117229 Zdravno.net
Три сигурни признака, че страдате от опасната тромбоза

Есента е сезонът, когато се обострят хроничните заболявания

Една от тези болести е тромбозата, която може да причини смърт.

Тя се появява, когато кръвен съсирек се прилепи за стената на вена или друг кръвоносен съд и пречи за нормалния ход на кръвта по тях.

Състоянието е много опасно, защото този съсирек може да се откъсне и да навлезе в белите дробове или да запуши кръвоносен съд. Това причинява недостиг на кислород и застрашава живота. За съжаление това положение се случва често.

На подобен риск са изложени жени над 40 години, пациенти на над 70, понеже имат и други хронични болести. Застрашени са също жени, които раждат, както и тези, които имат някакво онкологично заболяване.

Ако подозирате, че имате тромбоза, непременно посетете специалист, за да ви направят необходимите изследвания.

Но трябва да обърнете внимание на следните признаци предварително, за да установите дали страдате или не от тромбоза.

Единият от симптомите е подуване на долния крайник, но само от едната страна. Друг признак за тромбоза е силна или по-слаба мускулна болка, която при ходене или изправяне се засилва.

Също така хиперемията е друг сигурен симптом за болестта.Движението,здравият сън, както и отказа от вредните навици намалява риска от тромбоза.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.