Учени бият тревога: Опасна болест покосява все по-млади хора!

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-biyat-trevoga-opasna-bolest-pokosyava-vse-po-mladi-hora/129147 Zdravno.net
Учени бият тревога: Опасна болест покосява все по-млади хора!

Учени от Европейския съюз и Обединеното кралство бият тревога

И тя е, че през тази година смъртността от ужасна болест, сред младите хора, се е увеличила с една трета.Експерти са изчислили, че смъртността сред младите хора на възраст между 25 и 49 години се е увеличила значително.

И това е колоректалния рак.Резултатите от това проучване са обезпокоителни и те са публикувани в доклад на Американско общество за борба с рака.

Това заболяване е водеща причина за смъртността при мъжете под 50-годишна възраст в Америка. При жените ракът на дебело черво е втората причина за смърт от рак, като тенденцията се увеличава от 90-те години на миналия век.

Според експертите причините за тази тревожна тенденция са няколко. И това са затлъстяването, лошата диета, както и завишената консумация на алкохол.

Болестта при младите хора е доста по-агресивна и това води до повече смъртни случаи сред тях. В страни като Франция и Италия, където консумацията на алкохол е  намалява, са намелели и случаите на болни от колоректален рак.

Затова лекарите препоръчват да се спазва здравословно тегло, да се хапват повече зеленчуци и плодове, да се спортува, както и да се консумира по-малко алкохол,а и да се откажем от тютюнопушенето.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.