Учени категорично: Три вида месо ни докарва рак на червата

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-kategorichno-tri-vida-meso-ni-dokarva-rak-na-chervata/110653 Zdravno.net
Учени категорично: Три вида месо ни докарва рак на червата

Учени са установили тревожна тенденция

Според тяхно проучване някои видове храни увеличават многократно риска от рак на червата. Но още по-плашещото е, че дори минимално количество от тях, консумирано ежедневно, увеличава риска от тази опасна и често смъртоносна болест.И цифрата достига двадесет на сто опасност.

В експеримента са взели участие около петстотин хиляди доброволци. След края на проучването се установило следното.Тази опасна храна е говеждо, свинско и агнешко месо.Тези, които са хапвали около осемдесет грама на ден и то всеки ден от тези меса, са увеличили риска от заболяване с двадесет на сто.

Около петдесет-шейсет грама на ден, ако сте консумирали от тези меса, може да бъдете поразени тази болест в петнадесет на сто процента от случаите. Но ако хапвате само по пет грама от трите вида меса, рискът от заболяването намалява. Констатацията на учените е, че ако искате да намалите риска от това страшно заболяване, трябва да консумирате по-малко от трите вида меса-говеждо ,свинско и агнешко.

И препоръката на спецовете е това да се случва не всеки ден, а по-рядко. През останалото време може да консумирате повече супи, плодове, зеленчуци и да разнообразявате менюто си. Това ще ви гарантира здраве, дълголетие и рака на червата ще бяга далеч от вас.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.