Учени сензационно: Диабетът и сладкото не са свързани!

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-senzacionno-diabetat-i-sladkoto-ne-sa-svarzani/53247 Zdravno.net
Учени сензационно: Диабетът и сладкото не са свързани!

Според общото мнение диабетът се провокира от сладкото

Но пък спецовете твърдят, че това не е така. Има някаква незначителна връзка, но тя по-скоро е безобидна, отколкото сладкото да провокира развитието на захарна болест.

При захарен диабет клетките на задстомашната жлеза, които произвеждат инсулин, загиват. И това предизвиква недостиг на този хормон. Но това не е свързано със сладко. Може изобщо да не употребявате захарни изделия  и пак да развиете диабет.

При диабет тип 2 съществува косвена връзка със сладкото. Защото една от причините, отключваща това заболяване, е затлъстяването.

И в тази връзка прекаляването със сладкишите може да отключи болестта, понеже те, както и тестените изкушения водят до затлъстяване и оттам до диабет тип 2, обясняват експертите.

В тази връзка опасност за развитие на болестта имат също колбасите и алкохола. Причината е, че те водят до затлъстяване и така се провокира развитието на диабет тип 2. Тоест връзката пак е  косвена.

Затова изводът е следния. Тези, които консумират прекалено много колбаси, мазни храни и пият спиртни напитки, могат да провокират развитието на диабет тип 2. Причината е, че прекаляването с всички тези продукти, както и с алкохола, да ни докарат болестта.В тази връзка експерти съветват да се внимава с консумирането на тези храни и напитки.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.