Удря ни мощна магнитна буря!Виж на коя дата

https://zdravno.net/bolesti/udrya-ni-moshtna-magnitna-buryavizh-na-koya-data/122071 Zdravno.net
Удря ни мощна магнитна буря!Виж на коя дата

Връхлита ни мощна геомагнитна буря

За това алармират учените от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания в Америка.Те съобщават за възможни смущения в комуникационната система, както и в интернета в Америка и Европа.

Според последните данни магнитната буря ни удря утре, на 30 ноември.Смущенията, които предизвиква бурята имат влияние върху възрастните хора и на тези, които имат отслабена имунна система.

Тези, които имат предразположение към подобни явления, може да почувстват отпадналост, главоболие, неразположение, колебание в кръвното налягане, както и по-слаба концентрация.

Геомагнитните бури представляват големи и резки смущения в магнитното поле на Земята.Причиняват се заради взаимодействие със слънчевия вятър.

Когато става изригване на някоя част от активните области на Слънцето, между планетите се отделя поток от плазма, която се изстрелва с огромна скорост.По принцип са необходими около два дни този поток да достигне и „атакува“ земната повърхност.

Така заредените частици успяват да достигнат до полярните области. След което образуват мощни токови системи около екватора, също и върху полярните области на земята.

Какво съветват лекарите да правим при тази ситуация? Спецовете съветват да се храним повече с плодове и зеленчуци, както и да пием повече вода. Да избягваме тежките храни и тлъстите меса. Да се разхождаме на открито, но да не прекаляваме и да проветряваме помещенията, в които стоим.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.