Ужас! Китайски учени създадоха вирус, атакуващ мозъка и очите

https://zdravno.net/bolesti/uzhas-kitayski-ucheni-sazdadoha-virus-atakuvasht-mozaka-i-ochite/126009 Zdravno.net
Ужас! Китайски учени създадоха вирус, атакуващ мозъка и очите

Китайски учени са създали вирус, в пъти по-смъртоносен от Ковид-19

На практика новият вирус носи сто процента смъртност. Той е подвид на коронавирусната инфекция и бил в състояние да убие всички „хуманизирани мишки“ само за седем дни, алармират световните издания.

Според спецовете това била именно „болестта Х“, за която се заговори в Давос на форум на СЗО.

Лекарите се опасяват тази суперепидемия да не плъзне по света.Те са убедени, че „едно счупване на епруветката“ може да разпространи смъртоносния вирус.

Потребителите на мрежите призовават „да не се изпусне вируса, както се случи с Ковид-19“. Медиите споделят, че експерименталното изследване на подвида е станало в два града-в университетите на Бостън и Пекин.

Според световните издания новия вирус не причинява тежки увреждания на белите дробове и последваща органна недостатъчност, а направо поразява мозъка и очите.

Учените се сблъскали с този вирус за първи път през 2017, преди пандемията от коронавируса. Според ново проучване новият, смъртоносен вирус може да се предаде от животните на хората.

Основните му носители са птиците и животните.Спецовете споделят, че от всичките осем лабораторни мишки всичките са умрели. Признаците на приближаващата смърт са побеляване на очите, загуба на килограми и почти смъртоносна умора.

Преди да достигне до човека, от животното, вирусът претърпява две мутации. И след това се предава от човек на човек.

Източник: Телеграф

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.