В горещините: Обилният прием на вода е опасен за сърдечно болните

https://zdravno.net/bolesti/v-goreshtinite-obilniyat-priem-na-voda-e-opasen-za-sardechno-bolnite/137528 Zdravno.net
В горещините: Обилният прием на вода е опасен за сърдечно болните

Всеки знае за ползите от водата за тялото

Липсата на вода води до дехидратация на организма. Недостатъчното количество вода в организма не само е опасна за клетките, но и за останалите органи и системи в тялото ни.

 Но и обилният прием на вода, и течности също е риск по време на горещините за болните от сърдечни заболявания.

Кардиолозите напомнят, че високите летни температури носят риск за хората, страдащи от високо кръвно налягане, исхемична болест на сърцето, както и от сърдечна недостатъчност. Летните жеги може да причинят и обостряне на тяхното състояние.

Причината е, че летните горещини натоварват системата на терморегулация в организма, както и на кръвоносните съдове. Затова болните от сърдечни заболявания реагират остро на непосилните жеги, както и на колебания във времето.

И в тази връзка негативно може да им се отрази приема на безконтролното пиене на вода. Ако човек пие безразборно вода и други течности, това може да повиши артериалното налягане и дори до доведе до по-тежки последици. И това е оток на белите дробове при хора, страдащи от хронична сърдечна недостатъчност.

Ако внезапно в горещината получите оток на крайниците или задух, непременно се обърнете към лекар, е съветът на специалистите. Кардиологът трябва да определи и какво количество течности да приемете през горещите летни дни, съобразена с диагнозата ви.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.