В сезона на празниците сме: Как да се запазим стройни и енергични!

https://zdravno.net/bolesti/v-sezona-na-praznicite-sme-kak-da-se-zapazim-stroyni-i-energichni/123815 Zdravno.net
В сезона на празниците сме: Как да се запазим стройни и енергични!

Задават се куп празнични дни

Това означава повече количество храна, по-заседнал начин на живот, движението и фитнес залата остават на заден план.Но има няколко правила, при които хем да запазиш фигурата си стройна ,хем да не нарушаваш режима си.

Празниците са времето, когато отрупваме масата с храна и не се контролираме колко поемаме, как омешваме всичко и как преяждаме. Но все пак се опитай да балансираш порциите и да се запиташ дали наистина си още гладен, за да не се откажеш и да спреш.

Макар масата да е препълнена с какви ли не лакомства и вкусотии, спри се и помисли наистина ли си още гладен, за да продължиш.

Когато пълниш чинията, гледай да балансираш в нея протеини, въглехидрати и зеленчуци. Избери и пълнозърнести храни. Също така по-здравословни варианти на типичната празнична храна. Бъди креативен и включи пресни плодове в десертите.

Хидратирай се, защото така запазваш не само здравето си, но и така регулираш апетита.Кафето, алкохолът ,сладките газирани или негазинари напитки не ни оводняват.

Може да пропуснете фитнес тренировката по време на празниците, защото искате повече време за семейството си. Но не се лишавайте от ежедневната си разходка.Прекарай повече време на открито, като караш шейна, кънки, организираш разходка из гората или базара.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.