Възможно ли е ракът да се познае по лицето?

https://zdravno.net/bolesti/vazmozhno-li-e-rakat-da-se-poznae-po-liceto/117111 Zdravno.net
Възможно ли е ракът да се познае по лицето?

Ракът може да се познае по лицето

В това са убедени експертите. По думите им онкологично заболяване може да се открие по изменение на лицето.

Много често болезнената жълтеница е един от ранните признаци на рак на панкреаса.

Ракът на панкреаса е наречен още „мълчалив“. Причината е, че признаците трудно се откриват при този вид онкологично заболяване.

Специалистите предупреждават, че при рак на панкреаса кожата придобива жълтеникав оттенък, а бялото на очите става също жълтеникаво.

Ракът на панкреаса се увеличава с възрастта, като в последните години възрастовата граница е паднала.И от него може да се разболеят и  хора под 65-годишна възраст.

Рисковите фактори за този вид рак са ежедневната консумация на висококалорична, богата на белтъчини храна, както наситени и ненаситени мазнини.

Други рискови фактори са затлъстяването, захарния диабет, консумацията на алкохол, както и на пушенето.

Освен по жълтия тен на лицето ракът на панкреаса може да личи от болки в гърба и корема. Също така рязка загуба на тегло, загуба на апетит, както и проблеми с храносмилането.В клиничната картина може да преобладават също така гадене и повръщане.

Болките може да се появят и в легнало положение. Ако се появят някои от тези фактори, тогава незабавно потърсете медицинска помощ.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.