Винаги да са на трапезата!Тези храни помагат на храносмилането

https://zdravno.net/bolesti/vinagi-da-sa-na-trapezatatezi-hrani-pomagat-na-hranosmilaneto/119087 Zdravno.net
Винаги да са на трапезата!Тези храни помагат на храносмилането

Тези храни винаги трябва да са в менюто ни

Те са богати на фибри, които помагат в храносмилането. Фибрите не се усвояват от организма и не се смилат, но са изключително полезни за нас.

Фибрите чистят токсините от червата ни и помагат при запек. Освен това снижават кръвната захар.

Помагат на работата на стомаха и ни „спасяват“ от газове.Освен това намаляват холестерола и регулират килограмите.Затова са много подходящи и за диети.

Бананите са един от продуктите, богати са и на витамин С.Крушите са богати на много минерали. Вкусният плод е пълен с фибри.

Авокадото също е много ценен плод в това отношение. Той съдържа много здравословни мазнини, витамини и ценни минерали.

В последно време броколито също навлезе в българската кулинария. Те са богати на витамини, също на витамини от група В, както и на ценни микроелементи.Освен на фибри, те са богати и на протеини.

Лещата също съдържа фибри, заедно с това на минерали и протеини.Нея може да хапваме целогодишно, както и нахута.Тази бобова култура също е пълна с фибри, витамини и минерални вещества.В същата категория влиза и грахът. Той също е храна, богата на фибри.

Към същата категория влизат бадемите, орехите, както и ядките на кайсиите.Те са богати на растителни мазнини, витамини и минерали.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.