Ябълков оцет срещу болки в ставите (Рецепти)

https://zdravno.net/bolesti/yabalkov-ocet-sreshtu-bolki-v-stavite-recepti/136396 Zdravno.net
Ябълков оцет срещу болки в ставите (Рецепти)

Болката в ставите пречи на работните и домашни задължения

Тя може да се появи при дълъг работен ден и да бъде хронична , също така свързана със ставни болки. Но при болки в ставите традиционните лекарства само облекчават болката, но тя не изчезва.Най-добрият начин да намалите ставните болки е да промените начина на живот или храненето.

Болките в ставите са много сериозен проблем, най-вече при хора, страдащи от артрит. Това заболяване е възпаление на ставите, което обхваща различни части на тялото-от врата до краката.

Но има и алтернативни методи, които могат да облекчат болките и страданията на болния от артрит. Едно от средствата на народната медицина е ябълковия оцет.

Може да се направят компреси на ставите с ябълков оцет. За целта се разрежда една част ябълков оцет и шест топла вода. В този разтвор се накисват краката и ръцете.

Ако болката е във врата или друга част на тялото, тогава накисвате кърпа в разтвора и я слагате върху проблемните части.

Ябълковият оцет може да смесите с кокосово масло или зехтин. Сместа се приготвя в съотношение две части оцет към една част масло и се нанася на местата, които болят. Оставя се да подейства известно време.

Друго лекарство е като смесите 250 милилитра вода или плодов сок и три големи лъжици оцет. Прилагате го директно върху болезнени и възпалени стави, за да облекчите болката. Ябълковият оцет освен това е силен антиокислител, който активира детоксикацията на организма ни.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.