Защо е вредно да се къпем с гореща вода?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-e-vredno-da-se-kapem-s-goreshta-voda/115636 Zdravno.net
Защо е вредно да се къпем с гореща вода?

С каква вода трябва да се къпем при взимането на ежедневния ни душ

За това често се спори, но последните експерименти доказват колко топла трябва да е водата. Според изследванията водата за къпане трябва да е топла, хладка, но не и гореща. Защото горещата вода носи поражения за организма ни.

По думите на докторите някои хора обичат да си мият лицето, когато си взимат душ и се къпят. Те са категорични, че в това няма нищо лошо.

Единственото правило е да не се измиваме с гореща вода.

Причините са няколко и то все в ущърб на здравината на кожата на лицето ни.Доказано е, че горещата вода предизвиква отслабване и нараняване на кръвоносните съдове на лицето ни.

Освен това прекалено топлата вода прави кожата доста по-суха.В тази връзка експертите препоръчват да се къпем с топла или с хладка вода, но в никакъв случай гореща.

Освен горещата вода, прекаленото къпане също предизвиква вреди за тялото ни. Защото така се премахва микробиома на кожата. Милиардите бактерии, които живеят на повърхността на кожатани и участват в различни процеси в организма ни, нарушават собствения си баланс.

В резултат може да се получат различни неприятни последствия, като различни екземи и дори псориазис.Защитата на кожата също намалява.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.