Защо изпитваме постоянен глад? (Ето няколко причини)

https://zdravno.net/bolesti/zashto-izpitvame-postoyanen-glad-eto-nyakolko-prichini/130978 Zdravno.net
Защо изпитваме постоянен глад? (Ето няколко причини)

Някои хора не изпитват глад в продължение на часове и се чувстват отлично

Докато други са постоянно гладни и дъвчат непрекъснато. Ето няколко причини защо изпитваме постоянно глад?

Консумирането на протеини намаляват чувството ни за глад. Те успешно контролират чувството за глад, като контролират хормоните на глада.

Така протеините автоматично ни помагат да консумираме по-малко калории през деня. Консумацията на правилните протеини регулират апетита, намаляват чувството за глад и ни помагат да намалим излишните килограми.

Те се намират в животинските продукти, като месо, риба и яйца. Също така в млечните продукти, също в бобовите храни ядките, семената и пълнозърнестите храни.

Сънят е изключително важен за здравето. Той помага за правилното функциониране на мозъка, на имунната система, пази от болести на сърцето, дори от рак.

Достатъчният сън контролира и чувството на глад, затова се препоръчва да спите поне 7 часа на ден.В тази връзка си създайте здравословни навици за сън, като заспиване в едно и също време,

да изключвате телевизор и телефони няколко часа преди да си легнете, да не консумирате тежка храна и алкохол преди сън.

Може да чувствате често призиви на глад, ако диетата ви е с ниско съдържание на мазнини. Такива са омега 3-мастни киселини и други, които се намират в мазните риби, като сьомга, риба тон и скумрия.

Правилната хидратация също е важна за цялостното здраве, също и за регулиране на глада.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.