Защо трябва да пием какао всеки ден! Ето причината

https://zdravno.net/bolesti/zashto-tryabva-da-piem-kakao-vseki-den-eto-prichinata/132092 Zdravno.net
Защо трябва да пием какао всеки ден! Ето причината

Когато пием кафе, често забравяме за какаото

Какаото се прибавя при приготвяне на различни сладкиши, но не си даваме сметка, че е полезно и за здравето ни. Какаовите зърна съдържат флавоноли.

Тези съединения подобряват конгитивните функции на мозъка.Веществата, също така, помагат да се съхрани паметта ни по-дълго време. Другата полза от съединенията са, че предпазват сърдечно-съдовата система, пазят от инфаркт и инсулт.

Тези вещества пазят паметта, стимулират мозъка  и нормализират нивата на лошия холестерол.

Какаото съдържа  и голямо количество цинк, което играе ключова роля за подобряване на състоянието на кожата и косата.

Този продукт помага да се регенерират клетките, освен това се използва срещу появата на бръчки. Затова в много маски за лице се прибавя какао.

В тази връзка няма да сгрешим,ако към домашните маски прибавим и какао, съветват експертите.

В това отношение най-полезен е черния шоколад, защото в него се съдържа най-малко количество захар и най-много какао.

Диетолозите съветват всяка сутрин да хапваме по няколко блокчета черен шоколад, за да укрепим здравето си. Полезен е да се консумира сутрин и вечер, като през нощта успокоява нервната система.

В какаото и ма и продукт, който повишава имунитета.Това вещество намалява риска от диабет, мозъчен  и сърдечен удар, предпазва ни и от онкологични болести.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.