Защо ви са изкуствени пробиотици?Консумирайте натуралните

https://zdravno.net/bolesti/zashto-vi-sa-izkustveni-probioticikonsumirayte-naturalnite/115883 Zdravno.net
Защо ви са изкуствени пробиотици?Консумирайте натуралните

Пробиотиците са важни за здравето на червата

Особено за полезните микроорганизми, които ни спасяват от различни болести. Както и от опасния рак на червата, които се разболяват заради лошото състояние на микрофлората им.

Лекарите изписват пробиотици, когато трябва да пием антибиотици. Защото те унищожават не само вредните вируси, бацили и зарази, но и полезните. А пробиотиците се грижат за здравето на стомашно-чревния тракт.

Киселото мляко е натурален пробиотик. Нестилизираните туршии също. Но които са преминали през естествена ферментация. Такива са киселите краставички, киселото зеле, както и царската туршия.

Маслините са полезни при проблемен стомах. Особено ако отново са ферментирали през естествена обработка.

Домашният ябълков оцет има същата функция. Той може да се пие сутрин на гладно, по една голяма лъжица, разредена с малко вода.

В къщи може да го приготвите сами. За целта за необходими между три и четири килограма узрели ябълки.Предварително се измиват, изчистват от семките и дефекти по кората. След това се нарязват на парчета, като ги слагате в по-голям съд.Прибавяте около 300-400 грама захар.Или същото количество мед и вода, която да покрие плодовете.Съдът се затваря с марля или хартия, за да диша.Оставяте сместа на топло, докато се получи пелена, като бъркате отвреме-навреме. След петнадесет-двадесет дни оцета е готов.

Прецеждате го и го наливате в шишета, като ги оставяте на студено.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.