Знаете ли как правилно да пиете вода с лимон?

https://zdravno.net/bolesti/znaete-li-kak-pravilno-da-piete-voda-s-limon/54665 Zdravno.net
Знаете ли как правилно да пиете вода с лимон?

Всеки знае за ползата от пиенето на вода с лимон

Но не всеки знае как да пием тази целебна течност. Според мнението на спецовете вода с лимон наистина действа здравословно на тялото ни. Но само ако консумираме целия лимон и то заедно с кората.

На базата на нов експеримент е установено, че лимоновата кора съдържат някои вещества, които наистина ни помагат да снижаваме мазнините в организма си и да слабее.

Възможността на топим мазнини идва от факта, че цитрусовия плод е богат на витамин С. Един лимон съдържа голямо количество от този ценен витамин, който ни трябва за производството на колаген в нашия организъм. Освен това витамин С повишава имунната ни система и възстановява вещество, мощен антидиоксант. Той се използва в всекидневната детоксикация на организма ни.

Затова е добре лимонът да се смесва с топла вода. Именно тя гарантира извличането на витамин С и полифеноли, не само в плода му, но и в кората му.

Зна е се, че ценния витамин С не издържа на висока топлина. Но след като достигне определена температура, дои тази на кипене не е достатъчно гореща, за да се отхвърлят ползите от плодовете.

Но топлата вода е полезна от друга гледна точка, защото може да се пие в големи количества. Когато ставаме от сън, тялото ни е доста дехидратирано. Затова първото нещо, към което  е добре да посегнем е топлата вода с лимон. И тази вълшебна течност е  добре да се консумира сутрин, рано.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.