Учени сензационно: Диета ни подмладява с над 11 години

https://zdravno.net/dieti/ucheni-senzacionno-dieta-ni-podmladyava-s-nad-11-godini/111015 Zdravno.net
Учени сензационно: Диета ни подмладява с над 11 години

Копнежът на хората е да задържат, колкото е възможно, по-дълго младостта

Тази идея съществува от миналите векове, до наши дни. Учени от американски щат почти са „уловили“ тази идея. Спецовете са установили определен тип диета, която връща биологичния часовник назад. Биологичната възраст на жените се връща с над единадесет години назад, като откритието е публикувано в специализирани издания.

За стареенето били особено важни метилови клетки, намиращи се на  места на ДНК, които са „отговорни“ за напредване на възрастта.Те са направили проучване, в което взели участие жени между 46 и 65 години.След като участниците спазвали определен хранителен режим, продължил два месеца, клетките на  жените започнали да действат като много по-млади.

Всяка седмица участниците консумирали по триста грама черен дроб, между пет и десет яйца от кокошка. В диетата се включвали още салата от зелени зеленчуци и билки, горски плодове, също така розмарин, куркума, чесън, зелен чай, също така месо, цитрусови, ябълки и круши.

Тези, които взели участие в проучването, пиели на ден минимум по два литра вода, като не се приема храна до дванадесет часа, между закуската и вечерята.

Резултатите били повече от невероятни. Биологичната възраст на участниците в проучването се променила средно с близо около пет години. А най-добрият резултат доказвал подмладяване с единадесет години и месец отгоре.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.