Защо? Гладуваме, ама пълнеем (Ето причините)

https://zdravno.net/dieti/zashto-gladuvame-ama-palneem-eto-prichinite/139405 Zdravno.net
Защо? Гладуваме, ама пълнеем (Ето причините)

Искаме стройна фигура, а в този стремеж правим немислими неща

Ако слабеем с диета, но имаме чувство, че сме нервни, неудовлетворени, чувстваме напрежение, гладни сме,страдаме от запек или ни се подува корема, това не е добре, коментират диетолозите.

Експертите споделят, че по време на спазване на определен хранителен режим , тялото ни се нуждае от целия спектър хранителен режим, като калории, разнообразие и чувство на удоволствие.

И в тази връзка подобрено здраве и смъкване на килограми. Затова лекарите съветват да изберем балансирана диета.

В нея да се включват достатъчно протеини, мазнини и въглехидрати, които да са в балансирано съотношение. Такава диета дава на тялото всички необходими хранителни вещества и с нея отслабнем, без да вредим на тялото си.

Много важно е в процеса на слабеене да получаваме достатъчно калории. При по-малко калории ще отслабнем, само че тялото ни ще страда.Липсата на достатъчно калории дори има обратния ефект, ние наддаваме на тегло, предупреждават диетолозите.

Важна е и физическата активност. Не става дума за изтощителни тренировки по пет пъти в седмицата. А минимална активност, която подобрява метаболизма и ни помага да изгаряме калории.

Единственият начин да отслабнете е да промените диетата, друг начин няма!, категорични са специалистите.Подкрепата също е важна за тези, които искат да се вталят.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.