Чаят от каркаде-смъква кръвното от раз и лекува много болести!

https://zdravno.net/narodna-medicina/chayat-ot-karkade-smakva-kravnoto-ot-raz-i-lekuva-mnogo-bolesti/125342 Zdravno.net
Чаят от каркаде-смъква кръвното от раз  и лекува много болести!

Не бива да се плашите, ако внезапно вдигнете кръвното до високи стойности

Не изпадайте в паника, защото веднага на помощ може да ви дойде чаят от каркаде. Той не е сред най-популярните, но изключително ефикасна билка е. Каркадето се извлича от венчелистчетата на цветето хибискус.

Чаят от каркаде има сладък и тръпчив вкус, освежава и има вкус до червената боровинка. Той  е изключително ефикасно лечебно средство.

Чаят от каркаде се тачи особено много в Близкия изток. Той се използва като лекарство за всякакви болести.

Използва се за успокояване на леки стомашни разстройства, както и при простуди. Чаят е богат на природни флавоноиди, които се противопостяват на свободните радикали в тялото. А антиоксидантите прочистват тялото от токсини.

Това е изключително ценна добавка за диети, която се използва и при отслабване, както и за контролиране на теглото. Чаят също така забавя усвояването на захар и нишесте в тялото ни.

Помага да се понижи високото кръвно налягане и високите нива на холестерола.Това е много важно за работата и за здравето на кръвоносната система.

Напитката държи здраво сърцето  и чисти кръвоносните съдове. Чаят от каркаде е богат на витамин С, който повишава имунитета и предпазва от алергии, настинки, кашлица, възпалено гърло и болки в гърдите. Грижи се за храносмилането, намалява запека и усложненията с пикочния мехур.Той е  и естествен диуретик.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.