Често пренебрегваме тази билка!Но тя е аптека на здравето

https://zdravno.net/narodna-medicina/chesto-prenebregvame-tazi-bilkano-tya-e-apteka-na-zdraveto/136576 Zdravno.net
Често пренебрегваме тази билка!Но тя е аптека на здравето

Знаем ползите от различните билки

Но тази билка често е незаслужено пренебрегвана. Само че градинският чай се оказва цяла аптека на здравето.

Според много експерти тази билка съдържа мощни вещества, които успокояват нервната система, помагат на храносмилането и засилват имунната система.Притежава и силно антибактериално действие.

Тази билка може да лекува ожулвания, изгаряния, да се справя отлично с болката.Чай от нея ни помага да се справим с настинката, грипа, както и с проблеми на дихателната система.

Употребява се при болки в гърлото, кашлица, ларингит и болести на гърлото. Помага и при стомашни болки, киселини, газове. Под формата на гаргара се използва при болки в зъбите, венците, ангина, възпаление на устната лигавица.

Ако берете или купувате билката, ще удължите живота й, ако я съхранявате, без да миете листата й.

Ако искате да запазите билката свежа по-дълго време, потопете я във ваза с вода и не я излагайте на пряка слънчева светлина.Може да  я запазите свежа и ако я сложите в торба и съхранявате в хладилник.

Градинският чай или познат още като салвия може да се съхранява и под формата на снопчета, но на проветриво място, без да е огрято директно от слънцето.

Градинският чай е богат на много хранителни вещества, които носят огромни ползи за здравето ни.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.