Чорап със сол срещу болки в гърлото! Не са бабини деветини

https://zdravno.net/narodna-medicina/chorap-sas-sol-sreshtu-bolki-v-garloto-ne-sa-babini-devetini/126300 Zdravno.net
Чорап със сол срещу болки в гърлото! Не са бабини деветини

В сезонът на грипа и настинките сме

Те идват с втрисане, висока температура, болки в гърлото, синузит. Но срещу тях ни помага загряването със сол. Тези процедури ни спасяват още от артрит, менструални болки, болки в зъбите, гърба и ушите. И да, категорично не са бабини деветини!

При продължителна хрема и при артритни болки загряването със сол идва на помощ. Физиологичният процес ще ускори оздравяването при настинки, особено придружени със силно зачервено гърло, както и при силна кашлица.

За да бъде ефектът максимален, добре е да се използва висококачествена сол, каквато е морската.Важно е да не е обработвана, както и да няма никакви добавки в нея.

Основното й предимство е, че такава сол съдържа голямо количество полезни минерали. Те проникват в горния слой на епидермиса и „източват“ излишната влага.

Как се приготвя компреса с морска сол?

Необходимото количество сол се изсипва в тиган, след което се загрява на поносима температура. После изсипваме загрятата сол в памучни чорапи.

Нанасяме физиологичния компрес върху засегнатите места за около петнадесетина-двадесет минути. Кожата обаче не бива да изгаря.

Много горещ ли е компресът, трябва да се изчака няколко минути, за да поизстине солта.Топлинната серия да се повтаря няколко дни, да има ефект. За да е лечението още по-ефикасно, в стаята въздуха също да е топъл.

Източник: Ретро

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.