Какво да ядем през август, за да засилим имунитета през зимата?

https://zdravno.net/narodna-medicina/kakvo-da-yadem-prez-avgust-za-da-zasilim-imuniteta-prez-zimata/140768 Zdravno.net
Какво да ядем през август, за да засилим имунитета през зимата?

Сега е времето да засилите имунитета си

Това, което ще хапвате през този месец, може да гарантира защитата ви от вируси и бактерии през есенните и зимните дни, съветват експертите.

Освен това процесите на храносмилане през лятото се забавят, затова може за натрупате излишни килограми.

Затова трябва да намалите калориите в храната, които консумирате през лятото, за да не напълнеете. Следователно това може да ви донесе както здрав имунитет, така и промяна във фигурата.

Затова е важно да изберете храни с ниска енергийна стойност и много витамини. Идеалната закуска през горещите летни дни са шепа горски плодове. Зеленчуците и билките същ имат ниско съдържание на калории, но са и богати на много ценни витамини.

Добра освежаваща напитка през лятото може да е смути от краставици и босилек.Спецовете препоръчват на масата ви всеки ден да присъстват боровинки, малини, къпини, както и краставица.

Боровинките са пълни с антиоксиданти, които представляват дори профилактика за туморите и то на клетъчно ниво.

Тези антиоксиданти присъстват и в други зеленчуци, като ябълки, тъмно грозде, червено зеле, само че количеството им е по-малко от тези в боровинките.

Освен това тези кръгли плодчета са богати на различни микроелементи, органични киселини, които насърчават метаболизма.Също така прочистват червата от токсини и са естествен антибиотик, както и отличен антисептик.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.