Не хвърляйте яйчените черупки!Ще се изненадате какъв мощен лек са

https://zdravno.net/narodna-medicina/ne-hvarlyayte-yaychenite-cherupkishte-se-iznenadate-kakav-moshten-lek-sa/112787 Zdravno.net
Не хвърляйте яйчените черупки!Ще се изненадате какъв мощен лек са

Дори не подозирате каква мощна лековита сила крият черупките на яйцата

Обикновено, след като сварим яйцето, бързо хвърляме неговата черупка. Но тя лекува и то при домашни условия.

Съставът на черупката от яйца е уникална. Съставена е от деветдесет на сто от калциев карбонат, който се приема от организма много добре. Има един куп полезни микроелементи, които са изключително полезни за човешкото тяло. Това са кяра, силиций, манган,фосфор, общо двадесет и седем елемента.

Специалистите са установили, че съдържанието на микроелементи в яйчената черупка е близка по състав на този с костите и зъбите.Другата полза от яйчената черупка е че стимулира работата на костния мозък.

Затова има една домашна рецепта с яйчени черупки, които помагат за лечение на болни стави. Ставните болки причиняват дискомфорт и понякога водят до инвалидизиране.

За рецептата са необходими черупката на едно яйце. Обелете свареното яйце и хубаво измийте черупката му. След това я сложете да изсъхне добре. После я смелете в блендер до получаване на прах.

След това, когато се хранете, вземете половин малка лъжичка с праха и го смесете с кефир или с кисело мляко и го изяжте. Прахът от яйчени черупки е богат на протеин и помага за лечението на болни стави.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.