Опасни ли са бананът и чесънът за болните от диабет?

https://zdravno.net/narodna-medicina/opasni-li-sa-bananat-i-chesanat-za-bolnite-ot-diabet/54327 Zdravno.net
Опасни ли са бананът и чесънът за болните от диабет?

Диабетът е опасна болест

Болните от тази болест се увеличават все повече по света. Причината е неправилното хранене и липса на повече движение, тоест заседнал начин на живот.

Захарната болест бавно, но сигурно руши организма. Затова трябва много внимателно да се подхожда към храната. Не всичко е подходящо за хората, които страдат от захарна болест.

Въпросите, какво е подходящо за хората, страдащи от диабет, за това каква храна да консумират, са огромни.

Не са малко забраните, които са поставени над болните от тази кошмарна болест.

Много от тях питат дали може да консумират чесън. Според специалистите чесънът не само може да се хапва от болните от диабет, но дори е полезен за тях. Защото той не съдържа въглехидрати. Освен това миризливият зеленчук понижава нивото на глюкозата в кръвта. Понижава холестерола и ограничава чувствителността на тялото ни към инсулин.

Бананите са едни от най-достъпните и желани южни подове от консуматорите. Но пък тези сладки плодове се свързват със захарта. Според специалистите болните от диабет може да си позволят да консумират банан, но само по половин плод за една консумация.

Но има едно условие за болните от захарна болест. И то е консумацията на банан да става между двете хранения, а не като основно ядене.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.