От бабините тефтери: Три рецепти ни спасяват от перде на очите

https://zdravno.net/narodna-medicina/ot-babinite-tefteri-tri-recepti-ni-spasyavat-ot-perde-na-ochite/130269 Zdravno.net
От бабините тефтери: Три рецепти ни спасяват от перде на очите

Пердето на очите е неприятна болест на очите

Пердето на очите или още позната като катаракта се развива бавно. Затова още в началото може да се лекува  и с изпитаните средства на народната медицина.

Първата рецепта е с медена вода. За да се направи лекарството  е необходимо да се разтвори мед и преварена вода в следното съотношение. И пропорцията е едно към три. Капват се по две капки  на засегнатото око по три пъти на ден.

Докато окото привикне към капките, които лютят, съотношението се изравнява и става едно към едно. Капките се капват двадесет дни непрекъснато, като след това се прави десетдневна пауза. Но условието е всеки ден да се прави нова порция капки.

Втората рецепта е известна като лимонови капки. При тях се приготвя смес от три големи лъжици дестилирана вода, една равна супена лъжица мед и десет капки лимонов сок.

Така полученото лекарство се съхранява в хладилника. В засегнатото око се слагат сутрин и вечер по две капки.

 Третият вариант е  само с лимонов сок. За да сътворите лекарството ви трябва сока от един лимон. Прецеждате го през многократна марля и капвате в окото по една капка на ден, в продължение на десетина дни.

След това по една капка през ден, пак 10 пъти и накрая по една капка през два дни, отново в продължение на десетина дни.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.