От тефтера на баба: Рецепта с ленено семе смъква кръвното и холестерола (Още ползи)

https://zdravno.net/narodna-medicina/ot-teftera-na-baba-recepta-s-leneno-seme-smakva-kravnoto-i-holesterola-oshte-polzi/125828 Zdravno.net
От тефтера на баба: Рецепта с ленено семе смъква кръвното и холестерола (Още ползи)

Лененото семе се е използвало още в древността

Този най-ценен продукт, както се е смятал в миналото, е открит от Хипократ. След това Авицена също споменава за неговите лечебни свойства.

Лененото семе съдържа три вида полиненаситени мастни киселини, които са грижат за функционирането на всички жизненоважни процеси в тялото ни.

Те помагат да се понижи високото кръвно налягане, както и вредния холестерол.

Затова семената от лен се използват за профилактика на атеросклероза, както и за лечението й. Също така помага при инфаркти, инсулти, както и при тромбози, и други болести на сърдечно-съдовата система.

Редовната консумация на ленено семе действа и при астматични пристъпи, за облекчаване на алергичните заболявания. Подобрява функцията на щитовидната жлеза, както и на бъбреците и изобщо се грижи за нормализиране на хормоните в целия ни организъм.

Как се приготвя лека с ленено семе?

Две големи лъжици ленено семе се заливат с гореща вода и се оставят под капак да престоят 10-15 минути.Семената набъбват и се получава желирата маса.

Това желе намалява раздразненията по гърлото по време на кашлица, намалява честотата на кашлицата, също така възстановява увредените бронхи по-бързо.Лекарството трябва да се пие по няколко пъти на ден, но задължително топло.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.