Рецепта с листа от фикус ни спасява от болки в ставите

https://zdravno.net/narodna-medicina/recepta-s-lista-ot-fikus-ni-spasyava-ot-bolki-v-stavite/126289 Zdravno.net
Рецепта с листа от фикус ни спасява от болки в ставите

Фикусите бяха любимите цветя на нашите баби и майки

Тези дървовидни растения с вечнозелени и лъскави листа красяха почти всеки дом. Но с днешна дата те са пренебрегвани заради мястото, което трябва да им се отреди в домовете ни.

Но тези декоративни смокини, каквито всъщност са фикусите, са не само за украса, но притежават и лечебни качества. Рецепта от листа на фикус ни спасяват от болки в ставите, както и от преумора.

Какво е необходимо за лекарството? Взимате три листа от фикус, после ги стривате. Заливате ги с половин чаена чашка водка и ги оставате да престоят около петнадесетина дни на хладно.

След това, към така получената смес, прибавяме един жълтък и една голяма лъжица мед. Разбъркваме добре, до получаване на хомогенна смес и после я оставяме в хладилника. Там престоява около три седмици.

Как се използва? През това време взимаме от лекарството и втриваме на болните стави, там, където чувствате дискомфорт. След което  покриваме местото с топъл компрес.

За него може да използвате самите листа на фикуса, като предварително трябва да ги смачкате и да ги охладите.

Това лекарство може да се използва и за всякакви рани, като те бързо зарастват, с негова помощ.

Източник: Ретро

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.