С тези сокове преди лягане: Казвате „сбогом“ на безсънието!

https://zdravno.net/narodna-medicina/s-tezi-sokove-predi-lyagane-kazvate-sbogom-na-bezsanieto/144489 Zdravno.net
С тези сокове преди лягане: Казвате „сбогом“ на безсънието!

Здравият сън е много важен за здравето

Качеството на съня зависи от храните и напитките, които приемаме преди да си легнем.

Експертите препоръчват да се пият напитки, които да са естествени и успокояващи, за да може да подготвят нежно тялото за вечерния сън.

На първо място спецовете препоръчват да се консумира чай от лайка и лавандула, който се счита за успокоително и за напитка, която ни отървава от главоболието.

Натуралният сок от череши също е много полезен. Ако го пиете преди сън тогава ще заспите бързо и няма да се будите през нощта.

Причината е, че черешите насърчават производството на мелатонин, хормонът на съня, поради което този сок бори срещу безсънието.

Експертите препоръчват за добър и качествен сън да се пие ферментирало кисело мляко, но без захар, ферментирало варено прясно мляко, както и кефир. Тези напитки задоволяват глада, нормализират храносмилането и помагат да заспим бързо.

Добър вариант преди сън са пилешкия и зеленчуковия бульон. Те бързо засищат глада, дават комфорт на стомаха и успешно се борят срещу безсънието.

Крем бульон със зеленчуци и пиле за вечеря също са добър вариант за качествен сън. Спецовете съветват да не се хапват бобови растения преди лягане, понеже са тежки храни, трябва дълго време да се храносмилат и влошават качеството на съня.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.