Тези плодове ни помагат да отслабнем и пазят от болести! Яжте ги през целия ден

https://zdravno.net/narodna-medicina/tezi-plodove-ni-pomagat-da-otslabnem-i-pazyat-ot-bolesti-yazhte-gi-prez-celiya-den/137198 Zdravno.net
Тези плодове ни помагат да отслабнем и пазят от болести! Яжте ги през целия ден

Някои плодове ни помагат да се отървем от наднорменото тегло

С тези плодове отстраняваме излишните килца, дори да ги хапваме през целия ден. Те трябва да присъстват в чинията по-често, заради което ставаме по-фини и пълни с енергия.

Боровинките са ценни на антиоксиданти, познати като флавоноиди. Те ни помагат да отслабваме, засищат ни и ни пазят от консумацията на вредни храни.Боровинките са богати на фибри, затова са сред най-засищащите плодове.

Ябълките са също сред плодовете, които ни помагат да отслабваме. Защото са богати на флавоноиди, както и на фибри. Най-добре е да се хапват с кората, в която се съдържат много антиоксиданти и фибри. Тези плодове контролират кръвната захар, намаляват апетита и пазят от риска от развитие на захарна болест и затлъстяване.

Крушите също са богати на тези вещества, които помагат да се отървем от излишните килограми. Фибрите засищат бързо и затова са полезни за отслабване.Тези сладки плодове са полезни при безсъние, помагат при сърдечни болести, при висок холестерол. Калият, който се съдържа в плода, се грижи за това.

Освен това крушите съдържат в състава си органични киселини, които подобряват храносмилането, метаболизма, грижат се за добрата функция на черния дроб и бъбреците. Доказано е също така, че крушите стопират процеса на стареене и участват в регенерация на клетките.

Източник: Актуално.ком, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.