В сезона на грипа и настинките: Този чай повишава имунитета и бори инфекциите!

https://zdravno.net/narodna-medicina/v-sezona-na-gripa-i-nastinkite-tozi-chay-povishava-imuniteta-i-bori-infekciite/144815 Zdravno.net
В сезона на грипа и настинките: Този чай повишава имунитета и бори инфекциите!

В сезона на грипа и настинките сме

Вместо да се тъпчем непрекъснато с лекарства, има алтернативни методи, които ни помагат да се пазим от инфекциите.Една добра алтернатива от народната медицина е топла напитка с лечебни съставки.

За приготвянето на този чай са необходими джиджифил, мед, лимон и куркума. Всички тези съставки са известни с антиоксидантните и противовъзпалителните си свойства.

Редовната консумация на тази топла напитка бори инфекциите, повишава имунитета и държи здравето ни на едно добро ниво.

За приготвянето на чая какви съставки и в какво количество са необходими? Трябват ни около 1 см корен от джинджифил, който настъргваме. Половин чаена лъжичка куркума,сок от половин лимон,малка лъжичка мед. Също така щипка черен пипер и две чаши вода.

Как се приготвя вълшебната напитка?

Слагаме водата да заври.Добавяме куркумата и джинджифила  и оставяме да ври на слаб огън около 5-10 минути.След като поизстине прецеждаме  и добавяме лимоновия сок и меда, когато чаят се охлади малко. Преди консумация слагаме щипката черен пипер.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.