Вода със сода ни спасява от високия холестерол

https://zdravno.net/narodna-medicina/voda-sas-soda-ni-spasyava-ot-visokiya-holesterol/112987 Zdravno.net
Вода със сода ни спасява от високия холестерол

Сода и вода е лек, позната още от древността

Това натурално лекарство ни помага да се справим с редица заболявания. Това лекарство, ако се приема редовно, неутрализира киселините в стомаха. Това ни помага да се справим с рефлукса.Сода, разтворена във вода, помага да се намалят възпаленията в стомаха,облекчава образуването на газове и действа срещу разстроен стомах.

Тази лечебна смес може да ни помогне да преодолеем инфекциите в пикочния мехур.Причината е заради нейната лечебна сила, която действа да се намали киселинността в урината. Ако нивата на пикочната киселина в кръвта или урината, или в останалите тъкани, е висока, това може да причини заболявания като подагра или артрит.Водата в съчетание със содата действа на киселинно-алкалния баланс в кръвта, понижава нивото на пикочната киселина и помага в борбата срещу тези болести.

Сода плюс вода, тази комбинация регулира  и високото ниво на холестерол в кръвта.Но заради високото съдържание на натрий в хлебната сода не се препоръчва да се използва от хора, страдащи от високо кръвно наляган.Това може да влоши положението при тези хора. Как да приемаме лекарството правилно? За целта ни трябва половин чаена лъжичка сода за хляб, разтворена в двеста милилитра вода. Сместа се пие веднага след всяко хранене.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.