За тези ползи от черния пипер дори не сте подозирали

https://zdravno.net/narodna-medicina/za-tezi-polzi-ot-cherniya-piper-dori-ne-ste-podozirali/51895 Zdravno.net
За тези ползи от черния пипер дори не сте подозирали

Черният пипер е пикантна подправка

Тази индийска подправка не се използва само при готвенето. Той е средство и за добро здраве.Черният пипер е богат на витамин С. Той е естествен антибиотик, предпазва от различни инфекции и болести.

Спецовете твърдят, че той не позволява на мастните клетки да растат  и оттам е невероятно средство за отслабване.Защото, доказано е, гори мазнини.

Този продукт е богат на фибри. Освен това съдържа куп полезни елементи. Такива са магнезий, калций, както и на желязо.

Според редица експерименти черния пипер подобрява качеството на съня, подобрява храносмилането, помага за лечение на зъбите, както и язвичките в устата.

Лекува не само смления, но и зърната на тази подправка.Той прочиства стомаха, както и червата, чието здраве е много важно за целия организъм.

Не бива да се забравя, че все пак черния пипер е пикантна подправка. Като такава тя може да навреди, като причинява стомашни киселини. Затова хора с чувствителен стомах трябва да бъдат внимателни при нейното консумиране, предупреждават експертите.

Не се препоръчва да се консумира и при хора с проблеми на стомаха, както и при тези, които страдат от язви с различно естество.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.