Защо да не хвърляме листата от орех? Изненадата за здравето е голяма

https://zdravno.net/narodna-medicina/zashto-da-ne-hvarlyame-listata-ot-oreh-iznenadata-za-zdraveto-e-golyama/137892 Zdravno.net
Защо да не хвърляме листата от орех? Изненадата за здравето е голяма

Всеки знае колко полезни са ореховите ядки

Те са богати на полезни мазнини и белтъчини. Но много по-малко е известно колко полезни са и ореховите листа. Те притежават антибактериални свойства и унищожават патогените в нашето тяло.

При проблеми в храносмилането, болки в стомаха и чернодробни болести се използва слаб чай от листа на орех. Една малка лъжичка с орехови листа се залива с гореща вода.

Оставя се да престои пет минути и се прецежда. Пие се при запек,намален апетит и за цялостно подобрение на кръвта.Отварата се използва при кървящи венци, както и при възпаления на устната кухина.

Витамин Д се приема от кожата, като се излагаме по-продължително време на слънце. Друго средство за приемане на този витамин, който участва в метаболизма на тялото е банята с орехови листа.

Една шепа сухи или свежи листа се заливат с гореща вода. С тази отвара се облива цялото тяло или се прави вана, в която се изсипва поне половин литър от настройката.

Ореховите листа спират също така и кожните възпаления, поради високото съдържание на йод в тях. Те може напълно да излекуват скалпа, от акне, гнойни рани и потящи се крака.

Силно и изпитано средство срещу косопад и  за красива коса е сокът от орехови листа. С него се мажат корените на косата в продължение на няколко дни. Това заздравява косъма и придава блясък на косата.

Източник: Crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.