Защо ядки макадамия?Свалят кръвната захар, холестерола, предпазват от рак

https://zdravno.net/narodna-medicina/zashto-yadki-makadamiyasvalyat-kravnata-zahar-holesterola-predpazvat-ot-rak/125831 Zdravno.net
Защо ядки макадамия?Свалят кръвната захар, холестерола, предпазват от рак

Челно място с полезните ядки са тези от макадамия

Те са пълни с хранителни вещества, съдържат най-голямо количество мазнини.Богати са на минерали, витамини, антиоксиданти, флаваноиди, фибри. Носят невероятни ползи за здравето ни.

Те се грижат за здравето на червата, предпазват от различни опасни заболявания, дори намаляват наддаване на теглото.

Диетолозите съветват да се хапват всяка седмица различни растения, включително семена, плодове, зеленчуци, зърнени храни, билки, както и ядки.

Ако включите в диетата си ядки от макадамия, не яжте бисквити, както и сладките изкушения, съветват експертите.

Може да се хапват като добавка за различни ястия, също да се слагат в  салати,още да се хапват като лека закуска.

Те са доста калорични и 10-12 ядки от тях съдържат 200 калории.

Флаваноидите и антиоксидантите в ядките от макадамия понижават лошия холестерол, също така се борят с възпалението в организма.

Благодарение на мононенасителите мазнини в ядките се намалява възпалението, грижат се за здравето на сърцето, намаляват риска от инфаркт и инсулт, както и от ракови заболявания.

Тези ядки съдържат вещества, които се грижат за намаляване на теглото.

Те са богати на протеини, здравословни мазнини, както и на фибри, които помагат да се намаляват скоковете на кръвната захар. Дълго време, след като ги консумираме, се чувстваме сити.

Източник: Здраве.то

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.