Знаете ли това? Банановите обелки са ценни за здравето

https://zdravno.net/narodna-medicina/znaete-li-tova-bananovite-obelki-sa-cenni-za-zdraveto/142782 Zdravno.net
Знаете ли това? Банановите обелки са ценни за здравето

Кой не обича бананите?

Малцина обаче знаят, че и обелките на бананите са ценни за здравето.Вместо да ги изхвърляме, можем да ги използваме.

Банановите обелки са пълни с фибри, които помагат на здравословното хранене. В тази връзка може да се използват от хора, които искат да отслабнат.

Фибрите ни дават чувство за ситост, намаляват желанието да се храним и ни спасяват от проблеми, като киселини в стомаха и подуване.

Банановите обелки съдържат калий, който ни помага да намаляваме високото кръвно налягане.И помага да се балансира натрия в организма.

Ако нанасяме обелките директно върху кожата, те ни спасяват от акне. Съдържат антиоксиданти, които намаляват възпалението на кожата, тъмните петна и бръчките, като и други проблеми на кожата.

Антиоксидантите в тях неутрализират свободните радикали, намаляват увреждането на клетките и стопират процеса на стареене.В банановите обелки се съдържа и витамин С, който засилва имунитета.

Банановите обелки притежават антисептични и противовъзпалителни свойства, които облекчават болката при раздразнение на кожата и при леки наранявания.

Можем да ги положим на проблемните места и така премахваме болката от тях.

Източник: Crimesbg.com

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.