Билкарят Bacил Дaмянoв: Липов и мурсалски чай побеждават грип и настинки!(Ето и рецептата)

https://zdravno.net/narodni-lechiteli/bilkaryat-bacil-damyanov-lipov-i-mursalski-chay-pobezhdavat-grip-i-nastinkieto-i-receptata/48485 Zdravno.net
Билкарят Bacил Дaмянoв: Липов и мурсалски чай побеждават грип и настинки!(Ето и рецептата)

Билкарят Васил Дамянов дава ценни съвети за лечение с билки

  Според Васил Дамянов от Стара Загора българските билки са признати в света. Те лекуват различни заболявания и се използват за направата на чайове. [caption id="attachment_5010" align="alignright" width="365"]билкарят Дамянов Билкарят Васил Дамянов дава ценни съвети за билките[/caption] Според него българският чай от липа има световно признание. Мурсалският или известен още като пирински чай също има световна слава. Миксът от липа, мащерка, мента, риган, цвят от бъз не само е тонизиращ, но предпазва от вируси, бацили и настинки. Него билкарят препоръчва и за засилване на имунната система. И съветва, че времетраенето и запарването при използването на билките е различно, в зависимост от това дали се използват корените или листата на растението. Билколечителят Васил Дамянов съветва много внимателно да подхождаме към билките. Защото за различните заболявания един конкретен чай може да се окаже противопоказен. Има хора, които имат слаба имунна система или са алергични и не се знае към коя билка те проявяват алергии. Особено трябва да се внимава с билки като жълт кантарион, мента и мащерка. Отварите и чайвете да се консумират внимателно има тънкоски при брането и съхраняването на билките, предупреждава Васил Дамянов. Според него най-добрият начин билките да се сушат в естествени условия, а не в сушилни или чрез вентилатори и нагряване до високи температури. Ако береш билката за собствени нужди, а не за да търгуваш, най-добре я изсушете под навеса или да се нареди на дъсчица, е съветът на билкаря. Но за да препоръчваш някоя билка, трябва преди всичко да имаш големи познанияа за нея, категоричен е народния лечител.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.