Мехлемът на дядо Влайчо ни спасява от дископатия и болки в кръста (Рецептата)

https://zdravno.net/narodni-lechiteli/mehlemat-na-dyado-vlaycho-ni-spasyava-ot-diskopatiya-i-bolki-v-krasta-receptata/129051 Zdravno.net
Мехлемът на дядо Влайчо ни спасява от дископатия и болки в кръста (Рецептата)

Дядо Влайчо е един от най-известните ни лечители

Неговият мехлем за дископатии и болки в кръста е уникален и лекува на сто процента. За да направите лекарството, необходими са ни 4 средно големи глави кромид лук,

една трета домашен сапун, който може да го замените със сапун „Бебе“, ако нямате от другия. За сместа са необходими още 50 г борова смола и 30 грама пчелен восък.

Как се приготвя мазилото? Поставяме маста в съд, слагаме на печката на бавен огън. Обелваме лука и го пасираме.

После го настъргваме на ситно ренде. Добавяме го към маста и лука, като бъркаме с дървена бъркалка.

След като лукът омекне, прибавяме настъргания сапун, боровата смола, пчелния восък-счукан или в настъргано състояние. Всичко варим на бавен огън и бъркаме още около 20-на минути.

Когато е готово, дърпаме от огъня  и веднага прецеждаме през няколко пласта марля или тензух. После изсипваме сместа в буркан с винт. Докато се излива, той веднага се стяга. Съхранява се на тъмно и студено място.

При нужда от лечение се нарежда марлята, тензуха или памучен плат на парчета, като те да покрият раната или болезненото място.

С върха на ножа взимаме от мехлема и го слагаме на марлята. После слагаме найлон и залепваме с лепенка или увиваме с бинт, в зависимост големината на болезненото място.

Докато мазилото попива, на парчето плат има изтеглена гной или лимфа, което означава оздравяване.

Източник: Ретро

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.