Белите или кафявите яйца? Кои са по-полезни за здравето

https://zdravno.net/zdravni-saveti/belite-ili-kafyavite-yayca-koi-sa-po-polezni-za-zdraveto/54484 Zdravno.net
Белите или кафявите яйца? Кои са по-полезни за здравето

Наближава светлият християнски празник Великден

По традиция боядисваме яйца, за да отпразнуваме Рождество Христово.Но отделно от това кокошия продукт има репутацията на здравословна храна.

В магазините те се предлагат в различни цветове. Цветът на черупката завити от това каква порода е кокошката. Бели, кафяви, сини, червени, дори петнисти яйца могат да съществуват.

Според някои спецове кафявите яйца имат по-малка хранителна стойност от белите им „колеги“.

Направи ли се пълен разбор на съдържанието им, белите кокоши продукти са с увеличено количество на протеин от кафявите яйца. Съдържанието на редица полезни витамини, като А,В1 и В2, са малко повече като количество в белите, отколкото в кафявите яйца. Количеството на мазнини е с около два процента повече от това в белите. Както и с 0,85 на сто в по-голямо количество холестерол.

В магазинната мрежа яйцата с кафяв десен са мъничко по-скъпо струващи от белите яйца. Причината най-вероятно  е заради факта, че белите яйца са в по-нисък добив от кафявите кокоши продукти.

 Поради съвкупността от всичко това кафявите яйца са по-ценни за здравето, отколкото яйцата в бял цвят.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.