Дори през лятната почивка: Как да запазите дългата си коса ослепителна!

https://zdravno.net/zdravni-saveti/dori-prez-lyatnata-pochivka-kak-da-zapazite-dalgata-si-kosa-oslepitelna/140363 Zdravno.net
Дори през лятната почивка: Как да запазите дългата си коса ослепителна!

Дългата коса изисква специални грижи, особено през лятната ваканция

За да запазите косата си ослепителна, правете тези неща за нейното опазване, съветват експертите.

Ако обичате да се гмуркате или да карате сърф на вълните, тогава приберете косата си. Вържете я на кок, сплетете я на плитка или я приберете под специална шапка.

Не го ли направите, тогава косата ви ще се заплете и няма как да я разрешите после.Това е опасно, защото косата може да се накъса много и да доведе до увреждането на косъма.

Другият съвет на специалистите  е да не оставяме косата дълго време мокра. По възможност трябва да я изсушим бързо и добре.

Освен това трябва да измивате всеки ден от косата си солта, която е полепнала по нея след къпането в солената морска вода.

За целта е добре да използвате и подхранващи маски за коса, които да възстановят хидратацията на косата.

Това е изключително добре за грижата за косата, която е била изложена часове под палещите лъчи на слънцето, е още един от съветите на експертите.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.