Как да съхраним по-дълго нашарените яйца?

https://zdravno.net/zdravni-saveti/kak-da-sahranim-po-dalgo-nasharenite-yayca/54808 Zdravno.net
Как да съхраним по-дълго нашарените яйца?

Трябва да съхраним внимателно нашарените великденски яйца

Ако искаме да ги запазим не само за декорация, а и за да ги хапваме по-късно, ето какво да направим.

Красивите боядисани яйца трябва не да ги оставим на масата с подходяща купа, а в хладилника. И то не на вратата, а навътре, за да може да ги консумираме и по-дълго време.

Суровите яйца не бива да остават дълго време навън, защото губят бързо качествата си.Как да постъпим със сварените? Ако не искаме да си докараме стомашно разстройство, трябва да ги приберете в хладилника.

Така твърдо сварените яйца можем да ги хапваме спокойно и след седмица.за да изразходваме по-бързо сварения кокоши продукт може да направим различни видове яйчни салати.

Има различни вариации в тази насока.В едно кокоше яйце се съдържат една аптека полезни вещества. Яйцето притежава пълен набор от протеини, както и аминокиселини, които човешкия организъм не може да произведе.

Свареното яйце, както и боядисаното съдържа протеин и един куп витамини. То съдържа витамините А,Д, както и Е. Доскоро се отричаше консумацията на жълтък, защото съдържа голямо количество холестерол. Но серия експерименти не доказват това предположение.

Затова трябва да се консумират спокойно сварените яйца, но да се съхраняват в хладилник, а не да стоят на открито.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.