В никакъв случай: Не дръжте тези храни във фризера!

https://zdravno.net/zdravni-saveti/v-nikakav-sluchay-ne-drazhte-tezi-hrani-vav-frizera/142506 Zdravno.net
В никакъв случай: Не дръжте тези храни във фризера!

Има храни, които не бива да се съхраняват във фризера

Една от тези храни са яйцата.Замразяването кара черупката на яйцата да се пръсне и съдържанието им да изтече.

Не се препоръчва да се държи и прясното мляко в тази част на хладилника. Тогава то се отделя и се слепва и няма да е с най-добрата текстура. Просто изберете по-нискомаслено, ако все пак държите да го съхранявате там.

Сиренето също трябва да държите също далеч от фризера. Студът може да промени консистенцията, то ще започне да се рони и сухо, да е непривлекателно на вид.

Храни, които са в консерви, също не бива да се съхраняват във фризера. Течността може да разшири консистенцията и обвивката да се счупи.

Ако веднъж сте размразили месото, не е добре да го връщате обратно във фризера.То ще загуби много от влагата си, докато се размразява повторно.

Майонезата също трябва да се държи далеч от фризера. Причината е,че консистенцията се нарушава и сосът не е привлекателен на външен вид, но не вреди на здравето.

Всички плодове, които съдържат много вода, не бива да се слагат във фризера. Причината е ,че водата в тях замръзва и те губят качеството си. Такива саа краставиците, пъпеша, динята, зелето, марулите и други.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.