Ако прекалявате с яйцата! Ще си докарате тези здравословни проблеми

https://zdravno.net/bolesti/ako-prekalyavate-s-yaycata-shte-si-dokarate-tezi-zdravoslovni-problemi/140115 Zdravno.net
Ако прекалявате с яйцата! Ще си докарате тези здравословни проблеми

Всеки знае ползата от консумацията на яйца

Кокошите продукти не са вредни за здравето, дори напротив. Но при прекаляване на консумацията може сериозно да си навредите на здравето си.

По-специално тези, които имат сърдечни проблеми или страдат от диабет.Американските кардиолози препоръчват при сърдечно-съдови проблеми да хапвате по едно яйце на ден,

а здравите хора на седмица може да ядат до седем яйца на седмица, без да навредят на здравето си.

Ето какви странични ефекти ще имате, ако прекалите.Яйцата съдържат много холестерол, около 190 мг при дневна норма от 300 мг.Затова ако прекалите с количеството, опасността нараства, както и от инсулт.

Ако ядете яйца с мазни колбаси, кафе със сметана и палачинки може да наддадете на тегло.

Според последното проучване, ако ядете повече от седем яйца на седмица сте застрашени от развитие на диабет тип 2.

Но пък други проучвания показват, че яденето на яйца може да подобри кръвната захар и инсулиновата чувствителност при тези с преддиабетно състояние  и диабет тип 2.

Много хора пържат яйцата или ги сервират с мазни, богати на натрий преработени меса. Това увеличава риска от приемане на твърде много наситени мазнини, натрий и калории.

Източник:  Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.