Ако сте над 40: Непременно сложете този плод в диетата си

https://zdravno.net/bolesti/ako-ste-nad-40-nepremenno-slozhete-tozi-plod-v-dietata-si/140614 Zdravno.net
Ако сте над 40: Непременно сложете този плод в диетата си

Ако сте над 40, не сядайте на масата без този плод

Той е богат на антиоксиданти, които могат да унищожат свободните радикали, които причиняват онкологични болести.

Това  е червената боровинка, която изобилства от полезни минерали и витамини.Тя може да се нарече суперхрана за здравето ни.

Червената боровинка съдържа цялата гама микроелементи, които се грижат за правилното функциониране на женския организъм по време на менопаузата, както и при хормонален дисбаланс.

Този уникален плод подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите.Червените боровинки укрепват сърцето и кръвоносните съдове, намаляват нивата на лошия холестерол.

Защитават сърцето и кръвоносните съдове от възпаление и различни заболявания.Освен това намаляват кръвното налягане. Консумацията на горските плодове намалява нивата на кръвното налягане.

Червените боровинка съдържат витамините А и С, които укрепват имунната система  и  предпазват организма от вируси.Заради антиоксидантите в структурата си те противодействат на възпалителните процеси в организма.

Червените боровинки имат антипатогенни свойства и неутрализират вредните бактерии.Затова трябва да се хапват от всички, които имат проблеми с пикочните пътища.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.