Бръчките не са само суета!Те директно покосяват и здравето

https://zdravno.net/bolesti/brachkite-ne-sa-samo-suetate-direktno-pokosyavat-i-zdraveto/121122 Zdravno.net
Бръчките не са само суета!Те директно покосяват и здравето

Ново проучване сочи връзката между бръчките и увредената кожа, и здравето

При трайното увреждане на клетките на кожата се отделят вещества в кръвта, които може да увредят цялото ни тяло, както и вътрешните ни органи.

Остарява ли ви кожата, значи остарявате отвътре, предупреждават учените.

Според ново проучване на португалски учени било установено, че химикалите, отделяни от неработещи и състарени кожни клетки попадат директно в кръвта, като достигат и увреждат вътрешните органи.

Набръчканата ,болната или увредена от слънцето или пушенето кожа отделя коктейл от вредни химически вещества, които предизвикват възпаления  и увреждане и на вътрешните органи.

В тази връзка страдащата кожа, след като отделя вредни вещества, може да достигнат и да увредят дори органи като сърцето и мозъка.

Хронично остарялата кожа излъчва цял панел вредни вещества, които застрашават здравето ни  и могат да увредят вътрешните ни органи.

Отделно тези химикали предизвикват разграждане на колагена и еластина. В резултат кожата изтънява, появяват се бръчки и еластичността драстично намалява.

Това води до намаляване на кожната бариера, повишава се загубата на вода и кожата е по-податлива на стресови ситуации.

С напредване на възрастта клетките се делят по-бавно и средният слой-дермата, изтънява.

Английски учени открили с експеримент, че дълбоките бръчки при жените е свързано с намаляване на костната плътност и с по-висок риск от остеопороза.

Бръчки по челото пък може да са сигнал за атеросклероза. Затова кожата трябва да се поддържа и хидратира.

Източник: 24 часа

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.