Четири пъти в април ни връхлитат магнитни бури!(Кога е най-силната)

https://zdravno.net/bolesti/chetiri-pati-v-april-ni-vrahlitat-magnitni-burikoga-e-nay-silnata/130725 Zdravno.net
Четири пъти в април ни  връхлитат магнитни бури!(Кога е най-силната)

През април, четири пъти в месеца, ни връхлитат магнитни бури

Смущенията в геомагнитната сфера на земята се очаква да са с по-силен интензитет, отколкото през месец  март.

По-слабите слънчеви изригвания се очакват в следните периоди-1-2 април, след това 10-11 април и 16-17-ия ден от месеца. Но най-силното слънчево изригване спецовете очакват на 20-21 април.

Хората, които страдат от сърдечносъдови болести и са чувствителни към магнитните бури, може да усетят неразположение.

При тях може да се повиши кръвното налягане, да почувстват главоболие, да изпитат някаква слабост по тялото, гадене, да почувстват повишена умора, да изпаднат в депресия.

В дните, когато има слънчеви изригвания, спецовете препоръчват да се въздържате от консумацията на алкохолни питиета, от енергийни напитки, също така да не консумирате тежка и мазна храна.

По-добре е да намалите физическата активност през тези периоди, но да се разхождате на чист въздух, да пиете чайове и билкови отвари, както и да хапвате по-лека и здравословна храна.

Преходът към лятното часово време също е допълнителен стрес за тялото. Като преместихме стрелките с час напред, ние допълнително натоварваме организма си и ни трябват няколко дни, за да се адаптираме към това състояние.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.