До края на медеца сменяме личния си лекар! Какво трябва да знаем

https://zdravno.net/bolesti/do-kraya-na-medeca-smenyame-lichniya-si-lekar-kakvo-tryabva-da-znaem/135251 Zdravno.net
До края на медеца сменяме личния си лекар! Какво трябва да знаем

До края на месеца може да сменим джипито си

Следващият път, когато искаме да направим това, трябва да изчакаме до декември.

Сред най-честите причина за смяна на личния ни лекар са преместването в друг град или дори в друг квартал.

Понеже  пациентите искат да им е удобно  и лекарят да се намира по-близко до жилището им. Другата причина е, ако лекарят прекрати практиката си или пък премести кабинета си на друго място или в друг град.

От друга страна всеки може да си избере личен лекар от различно място, според неговите желания и предпочитания. Няма ограничения джипито ви да е от друг град, друга област, друг квартал. Важно е на пациента да му е удобно и да посещава личния си лекар в кабинета му, където се провеждат прегледите.

Ако се преместите да живеете на друго място за известно време, а след това се върнете на старото си местоживеене , по-добре е да не сменяте личния си лекар.

Решим ли да го направим, отиваме при новоизбраното джипи със здравноосигурителната книжка. Не е необходимо да предупреждавате за тази рокада стария си личен лекар, може да го направите единствено от етична гледна точка.

Много рядко сменяме джипито заради конфликти между пациент и лекар, твърдят от Сдружението на общопрактикуващите лекари.

Източник: Марица, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.